torsdag, november 29

Peisfyring på hytta


Da nærmer det seg helg og hyttetur. Gleder meg veldig til snø og peisfyring. Vi skal også male litt lister og slemme/male peisen.

(Bilde fra nettavisen)

onsdag, november 28

Amerikansk porch og søylerSom sagt så står det høyt på ønskelisten med amerikansk porch, med fine og solide søyler. Søyler har jeg funnet på Aanesland fabrikker, der har de fine søyler, både runde og firkantede varianter. Her er litt inspirasjonsbilder fra Better Homes and Gardens. En sånn benk hadde jo også vært koselig å ha...(den er fra porchswingplus.com)

tirsdag, november 27

Noen kjøkkendrømmer...

Her er noen kjøkken og spisesteder å drømme om...Liker veldig godt lyse kjøkken. Syns det er fint at dersom en har kjøkkenøy så har denne en annen benkeplate enn resten av kjøkkeninnredningen. En annen ide på nederste bildet er å ha viften noe høyere enn skapene ved siden, det er veldig fint å dele opp slik, så blir det også mye åpnere ved komfyren. Bilder: Pointclickhome, Sothern Accents, Pottery Barn, Pointclickhome

Seasons of Cannon Falls og River House
Dette er en bok som Seasons of Cannon Falls har laget. Den heter Celebrating Home og viser River House pyntet til alle årstider, masse bra interiørbilder fra alle rom, ikke bare inspirasjon til dekorering, men også til interiør. River House er et historisk amerikansk hus, og derfor veldig mange fine tradisjonelle interiørløsninger her. Bildene ovenfor er ikke fra boken, de to første er gamle bilder fra Country living,de to neste fra hjemmesiden til Seasons of Cannon Falls, og bildene nederst er fra Mary Engelbreits Home Companion. Boken får du kjøpt på http://www.amazon.co.uk/


mandag, november 26

Engelsk peis

Endelig har jeg funnet engelske/amerikanske peisfronter i Norge. Produsenten er Roger Pearson, de lager peisfronter i gips og tre på Jæren i Rogaland. Her kan en velge og vrake i engelsk og fransk stil til mer enkle typer. En velger om en vil ha mer rustikk stil eller en elegant stil, dette kommer an på finish på peisfront og peisinnsats, og om en velger å ha murpuss, marmor eller rød murstein utenom innrammingen for eksempel. Her kan en også bare kjøpe peisomramming om en vil, noen av omrammingene får en også peishylle til. De bruker ulike malingsteknikker her for å få den finishen som er ønskelig. De produserer også andre gipsprodukter som lister og rosetter bl.a. Nettsiden er veldig bra med bilder, katalog kan en bestille eller laste ned, forhandlerliste, veiledende prisliste mm. En finner også litt om mulighetene innen fargevalg, materialvalg osv.

onsdag, november 21

Great Kitchen Ideas

Skal du lage deg nytt kjøkken og liker amerikanskinspirerte kjøkkener, så anbefales boken "Great Kitchen Ideas" av Vicki Christian (better homes and gardens). Selv om en ikke får tak i de kjøkkener som vises i boken er det mye bra inspirasjon her. Boken kan kjøpes på Amazon.

Snart er det jul igjen...Og så nærmer det seg jul igjen. det er i allefall ikke lenge til alle adventsstaker og adventsstjerner dukker opp i vinduene, og granen ute i hagen blir pyntet med lysslynger. Her er "bilde" av et amerikansk julepyntet hus. (Kilde. http://www.eplans.com/)